5 gouden regels voor een visgraatparketVisgraatparket is de laatste jaren ontzettend populair. De vloer heeft een tijdloos elegante uitstraling en past in verschillende interieurstijlen. Wil je zelf een prachtig visgraatparket in je woning? Houd dan zeker rekening met deze vijf gouden regels.

Zorg voor een vlakke ondergrond

Voordat je een visgraatvloer kan leggen, is het belangrijk dat de ondergrond geschikt is om parket op te plaatsen. De bodemvloer is best zo egaal mogelijk. Putjes vul je dus op en andere oneffenheden verwijder je voordat je verder gaat met plaatsen. 

Kies een geschikte ondervloer

Een volgende stap voor het perfecte visgraatparket is het kiezen van een geschikte ondervloer. Wanneer je in een appartement woont, kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een geluidsabsorberende ondervloer te leggen. Je onderburen zullen je dankbaar zijn. Verschillende types ondervloer kunnen helpen met geluidsreductie bij het stappen of zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor vloerverwarming. 

Bereken de juiste hoeveelheid materiaal 

Bij het plaatsen van een visgraatparket zal je altijd snijverlies hebben. Bereken de oppervlakte van de ruimte en reken een extra 15% om te compenseren voor het verlies van het verzagen.

Kies de juiste plankmaat

De grootte van je planken bepaalt de uitstraling van het parket. Voor kleinere ruimtes is het ook beter om voor een kleinere plankmaat te kiezen. Zo lijkt de vloer mooier in proportie met de ruimte. In grotere ruimtes kan je dan weer voor grotere planken kiezen. 

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vloer

Als je wilt dat je vloer er lang goed blijft uitzien, is het belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Zo kunnen steentjes en zand er bijvoorbeeld voor zorgen dat de vloer sneller slijt. Regelmatig stofzuigen kan helpen om vroegtijdige slijtage. Let er echter wel op dat je bij het stofzuigen een opzetstuk met een zachte borstel gebruikt. Verder kan je de vloer poetsen met lauwwarm water.

Wil je de looks van een visgraatparket met alle voordelen van een houten vloer van Chipps? Dat kan!

Een houten vloer van Chipps heeft een heleboel voordelen. Onze houten panelen zijn namelijk arbeids-, kosten-, en energiebesparend. Daarnaast zijn onze vloeren ook nog eens duurzaam en comfortabel. 

Ben je helemaal verkocht aan de looks van visgraatparket? Bekijk dan zeker onze CHIPPS'N FISH en GRILL WOODCHIP collectie. 

Ontdek hier alle vloeren van Chipps

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten en de collectie in het echt ontdekken?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Contacteer ons