Waarvoor staat OSB?Iedereen die eens een doe-het-zelfzaak is binnengewandeld of zelf eens een verbouwing heeft gedaan, zal waarschijnlijk wel eens van OSB gehoord hebben. Maar wat is OSB precies en waar staat die afkorting eigenlijk voor. 

OSB is een plaatmateriaal gemaakt uit houtschilfers die onder hoge druk geperst worden tot een plaat. Het bevat ook een bindmiddel, meestal in de vorm van een sterke hars, om de schilfers bij elkaar te houden. OSB platen zijn een populaire oplossing om wanden af te werken, maar het materiaal is daarnaast ook uitermate geschikt om vloeren en daken te maken.  

De afkorting OSB staat voor Oriented Strand Board. De afkorting dankt zijn naam aan de richting waarin de houtvezels liggen. Bij een OSB plaat liggen de houtschilfers van de buitenste laag allemaal gericht naar de plaatlengte. De overige vezels kunnen wel in een andere richting liggen.

Perfect vloermateriaal

Bij Chipps steken we de klassieke OSB-plaat in een (ver)nieuw(end) jasje. Onze OSB-vloerpanelen brengen het design van je ruimte op de voorgrond. Bovendien zijn onze panelen ook nog eens geschikt voor zwaar commercieel gebruik. Daarnaast zijn Chipps vloeren ook nog eens milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord. 

Ontdek hier onze collecties

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten en de collectie in het echt ontdekken?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Contacteer ons