Handleiding: in 3 stappen naar een gereinigde houten vloerGoed onderhoud verlengt de levensduur van een houten vloer. Door je vloer regelmatig een stevige poetsbeurt te geven, vermijd je voortijdige slijtage en blijft je vloer er als nieuw uitzien. In 3 simpele stappen heb je een perfect gereinigde vloer. 

1. Stofzuig regelmatig 

Door regelmatig te stofzuigen, vermijd je dat er zand en steentjes op je houten vloer blijven liggen. Wanneer je over zand of steentjes loopt, werkt het vuil eigenlijk als een soort schuurpapier dat de bovenste laag van het hout kan beschadigen. Hierdoor zal de vloer sneller krassen of doffe plekken kunnen vertonen. Om dat te vermijden, is het dus belangrijk dat je regelmatig al het vuil wegzuigt. Gebruik hiervoor een opzetstuk met zachte borstel

2. Dweil met een vochtige doek

Wanneer je al het grove vuil verwijderd hebt met de stofzuiger kan je beginnen met te dweilen. Hiervoor heb je niet veel nodig. Gebruik een licht vochtige dweil en lauw water met een klein beetje natuurzeep. Vervang het water als het te troebel wordt. Zo zorg je ervoor dat je vloer optimaal gereinigd is. 

Let ervoor op dat je niet te veel water gebruikt. Een kletsnatte dweil zorgt al snel voor plasjes op de vloer. Het water kan dan ook makkelijker tussen de groeven van het hout trekken.  

3. Gebruik een geschikt product voor hout

Niet alle producten zijn even geschikt voor hout mee te reinigen. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op basis van ammoniak, bleekmiddel of chloor. Met deze producten doe je namelijk vaak meer slecht dan goed. Wij raden de Hydro Cleaner aan voor het onderhoud van onze houten vloeren. Dit product reinigt niet enkel de vloer, maar zorgt ook nog eens voor een natuurlijk opgeboende look

Bestel hier de beste onderhoudsproducten voor jouw Chipps vloer

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten en de collectie in het echt ontdekken?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Contacteer ons